Sharm El-Sheikh Reef Oasis Blue Bay Resort

Kéry Ilona | 2021.08.27. | Szállodák Egyiptomban

A Reef Oasis Blue Bay Resort Sharm El Sheikh egyik leggyönyörűbb üdülőhelye, ahol egészen biztosan tökéletes lesz a nyaralás.

A szálloda egy magaslaton helyezkedik el, nagy területen 2 emeletes lakóépületekkel, melyek között tágas és gondozott tereken közlekedhetnek a vendégek.

 A fő épületben található a recepció és a főétterem, és több bár áll állandóan az idetévedők rendelkezésére. Az Üdülőtelep közepén a sétálótér mentén több butikban is vásárolhatunk. A főépület közel van a tengerparthoz, amiből légkondicionált lifttel juthatunk le a parthoz, de mielőtt leérnénk még biztosan elkápráztat minket egy ott elhelyezkedő medence, mellette hűsítőket kínáló bárral és felejthetetlen tengerre néző panorámával. Valóban meseszép.

A szálloda ökéletes választás azok számára is, akik nem feltétlenül terveznek fakultatív programokat mert az üdülőhely medencéi, tengerpartja, spa adottságai, kertje, belső programjai, bárjai, a professzionális személyzet biztosítja, hogy felhőtlenül tudjuk érezni magunkat.

Utazási ügynökségünk számára nagyon fontos, hogy korrekt információkat tudjunk a minket megkeresőknek nyújtani, de itt nem találtunk kivetnivalót. Aki ezt a szállodát választja többet kap a pénzéért, mint remélte.

Az ételeket nem kóstoltuk meg, de a leírások alapján az som fog csalódást okozni. Akiket megkérdeztünk csak szuperlatívuszokban beszélt a minőségről. A parton járva azt láttuk, hogy a külső beach bár hamburgerrel, pizza szeletetekkel, hot doggal, sült burgonyával, egyéb finomságokkal álltak a megéhezett vendégek rendelkezésére.

Külön kiemelnénk még, hogy a szállodát keresztülszelő fő útvonalon nyitott, fapados, kb 20 személyes jármű közlekedik, hogy a vendégeket a parthoz szállítsa. Nagyon figyelemreméltó megoldás, hogy a nagy melegben még azt viszonylag rövid utat sem kell gyalogosan megtenni.

 

Kiemelt figyelmet érdemel még az üdülőhelyen található búvár centrum ( Reef Oasis Dive Club ), ahol tökéletesen képzett helyi búvárokkal lehet merülni a minden képzeletet felül múló korallfal mellett, illetve azok is megtalálhatják a számításukat, akik még csak most szeretnék kipróbálni a búvárkodást. A parti merülések mellett szerveznek még napi hajós búvár utakat, amelyeken mi is részt vettünk és hihetetlenül élveztük a hangulatot és a merüléseket is.Ismét csodálatos helyekre jutottunk el és fantaszitkus dolgokat láttunk. A hajóra sznorisok is mehetnek. A búvárközpont két részre tagolódik, az egyik fent, a szálloda legvégén helyezkedik el tanulómedencével, felszereléskölcsönzővel. Pazarul néz ki. A lenti, part részen történik az öltözés és a merülések közötti pihenőidőt is itt lehet eltölteni. A bázison magyar merülésvezető is van, akire biztosan számíthatnak az ideérkezők. Jenei Zolit és Váczi Szilvit a magyar búvárok és nem magyarok nagy része ismeri, így nem kell bemutatni őket.  Ez a fajta ismertség önmagáért beszél.

 

A legtöbb magyar vendég a szálloda kiemelkedő szolgáltatásai mellett még a példás tisztaságot emelte ki. Egyiptomi viszonylatban mi is elcsodálkoztunk ezen, illetve nem csak a tisztaságon, hanem a rendezettségen is, ami abszolút jellemezte az egész komplexumot.

 

 

Az üdülőhely adottságai, felszerelései:

  • Tágas előcsarnok, recepció fogadja az érkező vendégeket tökéletes légkondicionálással,
  • Az étkezéshez rendelkezésre áll a főétterem, a la carte éttermek, lobbibárok, snackbárok, medencebár, kávézók,
  • Úszómedencék, pezsgőfürdők, gyermekmedence, vízi csúszdák, miniklub és játszótér gondoskodik a felnőtt és gyermek vendégek szórakoztatásáról
  • Természetesen a napozóágyak, törölközők, napernyők itt is ingyenesen érhetőek el,
  • A sportoláshoz fitnesz, teniszpálya és más egyéb lehetőségek állnak rendelkezésre,
  • Mivel a szálloda wellness hotel is így az ott megszállók a szaunát ingyenesen, a további wellness részlegeket, masszázsokat felár ellenében tudják igénybe venni.
  • A szobák a felszereltségéhez tartozik a légkondicionáló, tea- és kávéfőző, széf, telefon, műholdas TV és minibár. Felár ellenében kérhető superior, deluxe, tengerre néző szoba és családi szoba 2 kisebb különálló hálószobával és kertre vagy medencére néző kilátással. 24 órás szobaszervíz díj ellenében kérhető.

 

További információért, ajánlatért keressetek minket: Horus Travel horustravel.hu

Vissza a hírekhez