All inclusive ellátás Egyiptomban

Kéry Ilona | 2021.09.06. | Szállodák Egyiptomban

Minden, amit az all inclusive ellátásról tudni érdemes!

Mit lehet tudni az all inclusive ellátásról Egyiptomban
 
Amikor cikket írunk többnyire mindig az adja a témát, amiről legtöbbet kérdeznek az utasok. Az all inclusive ellátás sokakat foglalkoztat - hányszor, mit, hol lehet étkezni, milyen italokat lehet fogyasztani – ezért most erről írunk egy kicsit részletesebben. 
 
Hányszor és hol lehet étkezni naponta?
 
Ebbe az ellátási formába szállodától függetlenül beletartozik a reggeli, ebéd, vacsora, illetve szállodától függően napközben a snack bárokban lehet még falatozni. A reggelit, ebédet általában a szálloda főéttermében lehet elfogyasztani. Az esti étkezéshez, vacsorához azonban több lehetőséget is fel szoktak kínálni. Az egyik a szokásos főéttermi étkezés, de a recepciónál, vagy egy erre kihelyezett pultnál lehet a szállodán belül elhelyezkedő különböző nemzetiségű éttermekbe foglalni vacsora időpontot, ami ingyenes. Javasoljuk, hogy vegyék igénybe a vendégek ezt a szolgáltatást csak figyeljenek az étteremben az étlapra mert fel van tüntetve, hogy mely ételek ingyenesek és melyekért kell fizetni. 
 
A szállodákban üzemelő snack bárokról azt lehet tudni, hogy többnyire a medencék mellett és a tengerparton találhatóak, hot doggal, hamburgerrel, sültburgonyával és egyéb finomságokkal látják el a vendégeket, de ez nagyban függ a hotel színvonalától. Az egyiptomi szállodák minőségét leginkább az árából lehet belőni, a csillagok száma nem mérvadó. Minél magasabb színvonalon működik a hotel annál nagyobb választékra lehet számítani és ez igaz a snack bárok kínálatára is. 
 
Mit tudunk reggelire fogyasztani?
 
Reggelire biztos, hogy minden szállodában lehet rántottát, tükörtojást, felvágott féléket, túrót, joghurtot, gyümölcsöt, müzliféléket, vajat, mézet enni többféle péksüteménnyel. Ez a választék alap, ennél általában többféle finomságot kínálnak. A választék pulton található és a vendégek szokták eldönteni, hogy miből és mennyit fogyasztanak. Most a Covid-helyzet miatt több szállodában is plexivel van elválasztva az emberektől a pultrendszer a megelőzés miatt, így az ott álló felszolgálótól kell elkérni, amit kiválasztottunk. Természetesen többször is kérhetünk.
Az ételek mellé teát, tejet, kávét és gyümölcslevet lehet inni. Itt jegyeznénk meg azt is, hogy minél színvonalasabb a szálloda annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a szobához vízforraló is tartozik, így nem kell az első kávéig várakozni, hanem rögtön ébredés után rendelkezésre áll. A kávéról még annyit érdemes tudni, hogy hosszú, forrázott, gyenge ital, presszókávét a bárokban lehet kérni, ami fizetős. 
 
Mit lehet enni ebédre?
 
Az étterem kínálata is nagymértékben függ a szálloda színvonalától, de öt vagy inkább többféle választék mindig van. Biztos, hogy találunk levest, abból általában kétfélét. Húsok közül marha, csirke és hal az alapkínálat, a hely jellegéből adódóan nincs disznóhús. A köret általában: rizs, párolt zöldség és a burgonya különböző variációi. Tésztaféléket is választhatunk, paradicsomos pennét, spagettit szinte biztosan találunk. A főétkezés lezárására sütemények és gyümölcsök állnak rendelkezésre. Néhányan panaszkodnak az ételekre, kicsit fűszerszegényebben főznek, mint nálunk, de az a tapasztalat, hogy mindig pár kilóval többel jövünk haza. A kiszolgálás ugyanabban a formában történik, mint a reggelinél. 
 
Az esti étkezések jellemzői
 
Valójában olyan mintha ebédelnénk, ugyanazok az ismérvei, mint a fent leírtaknak. Azt pár sorral feljebb már leírtam, hogy van lehetőség a szállodán belül elhelyezkedő nemzetiségi éttermekben időpontot kérni és ott fogyasztani az étlapon free-ként megjelölt ételeket. Olasz, libanoni, mexikói éttermek közül lehet általában választani. Érdemes mindegyiket megjárni így egy kicsit színesebbé lehet tenni estebédünket.
 
Milyen italokat, üdítőket fogyaszthatunk?
 
Az all inclusive ellátásba ingyenesen kaphatunk helyi alkoholos italokat korlátlanul, helyi whisky-t, gin-t, vodka-t, rum-ot és Sakkara nevű sört. Továbbá állandóan rendelkezésünkre állnak szénsavas üdítő italokkal, helyi speciális narancs itallal, ásványvízzel és szállodától függően kaphatunk még alkoholmentes koktélokat is. Szintén szálloda függő, hogy a facsart gyümölcsital az beletartozik-e az ingyenes körbe. Az alkoholos koktélokért és a külföldi sörökért fizetni kell. Vizet minden bárban lehet kérni és javasoljuk is, hogy vigyenek belőle, mert nem csak szomjoltásra jó, hanem a túlzott alkoholfogyasztás okozta dehidratációt is orvosolja, illetve fogmosáshoz is ezt ajánljuk használni.
 
Jó utazást kívánunk mindenkinek!

Vissza a hírekhez